VOLG RICK

Rick van den Bos

Achtergrond

Onontgonnen gebied betreden als mens, als afdeling of als organisatie, of juist in samenspel tussen die drie, is wat ik het liefst doe. Ik ben op mijn best als verandering nodig is. Samen tot een doel komen en samen de weg verkennen in onontgonnen gebied. De poster van Loesje “Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg.” vat wat ik doe en erbij voel prima samen. Dat toont zich ook in mijn achtergrond die door een bijzondere mix van eigen bedrijven en functies in loondienst gekenmerkt wordt. Zo kreeg ik het ondernemerschap en een hoog arbeidsethos met de paplepel ingegoten, studeerde cum laude af in de sociale en organisatiepsycholoog, werkte bij de Koninklijke Landmacht als gedragswetenschapper, knapte oude woningen op en verkocht die weer, bouwde en verkocht het eerste Europese platform voor online psychologische hulp, coachte mensen met burnout, leerde de bouw- en vastgoedsector vanuit alle perspectieven kennen bij een gespecialiseerd marktonderzoeksbureau, professionaliseerde marketing, sales, business development en innovatie bij een top drie bouwer, bouwde en verkocht een duurzaam IT-bedrijf op dat diverse (inter)nationale innovatieprijzen won, adviseer momenteel vragers en aanbieders in de bouwsector, coach ondernemers en publiceer over Heilige Huisjes in de bouw.

Visie

Als je het afpelt, gaan vraagstukken steeds over ‘jij’ in relatie tot de ‘context’ waarin je je begeeft. Matchen jij en je context goed bij elkaar dan opent dat de deur naar plezier en succes. Die ‘jij’ ben jij als individu, als afdeling en als organisatie. In the end zijn het simpelweg veranderende contexten waar je als individu, afdeling of bedrijf op acteert.
Niet meer, niet minder. Handig dus om zo nu en dan te verkennen of aanpassing nodig is. Dat doe je waarschijnlijk sowieso al en soms is hulp daarbij prettig. Ik bied die hulp. Aan individuen, afdelingen en organisaties.

Mijn hulp begint altijd met een verkenning en interpretatie van voor jou/jullie relevante context. Daarna verkennen we hoe je afgestemd staat op die context en als daar aanpassing in nodig is, dan kijken we hoe we dat zo goed mogelijk kunnen doen. Het is mijn kwaliteit om complexe materie, samen met jou/jullie, eenvoudig en concreet toepasbaar te maken. Nuchter en concreet zonder af te doen aan de complexiteit.

Mijn toegevoegde waarde

  • een heldere kijk op doelen en de weg er naartoe
  • een duidelijke analyse en interpretatie van relevante context
  • een logische en stevige verbinding tussen visie, strategie, doelen en resources
  • alternatieven en ondersteuning bij keuzes
  • directe bijdrage aan initiatief, actie en resultaat
  • stevige verankering in mens en organisatie