adviseur voor
Individu

VOLG RICK

ADVISEUR VOOR INDIVIDUEN (COACHING)

In verreweg de meeste gevallen lossen ongemakken zichzelf op. Soms blijft er echter iets ‘hangen’, gaat het niet vanzelf weg, krijg je er niet precies de vinger opgelegd of lukt het je niet om aan de juiste knop te draaien om de boel ten goede te keren. Misschien loop je al een tijd(je) rond met ongemak of de wens bepaalde zaken in je leven te veranderen. Ik kan je daarbij helpen. Geen vast format of programma bij mij, geen motivatie-coach-praktijken, geen gouden berg-beloftes: wél een no-nonsense verkenning van waar je ‘ook alweer’ écht van aangaat en hoe je daar (weer) kunt komen.

Het barst in Nederland van de coaches. Meestal mensen die zelf een ontwikkelingssprong hebben meegemaakt en vervolgens dat wat voor hen werkte nu ook ‘anderen gunnen’. Ik heb daar een stevige allergie voor. Wat voor de een helpt, hoeft immers helemaal niet voor de ander te helpen. Dus wat ik doe, is met jou meekijken waar jíj staat en waar jíj behoefte aan hebt. Als ik daarin iets kan betekenen: fijn en graag. Als ik daarin te weinig kan betekenen, kijk ik met je mee wie of wat jou wel verder zou kunnen helpen. 

Ongemak en pijn trekken zich niets aan van het onderscheid tussen werk en privé: de trigger voor het ongemak kan wel heel duidelijk in een van die twee werelden liggen. Goede coaching gaat door beide werelden heen. Dus bereidheid om naar beide werelden te kijken, is een must.

Waarom zou juist ik je kunnen helpen? Hier zou een obligate opsomming van zakelijke kwalificaties, passie voor mensen, opleidingen en een indrukwekkende zelfontwikkelingstocht kunnen staan. Daarmee doe ik echter geen recht aan wat er bij coaching verreweg het meeste toe doet: de klik tussen jou en mij. Er is maar één manier om erachter te komen of die klik er is: contact opnemen. 

Een eerste consult is kosteloos, zodat we beiden vrijblijvend kunnen verkennen of de juiste chemie er is. Dat kan face to face of online, net wat je wilt / uitkomt. In dat gesprek kun jij de vragen stellen die je hebt en krijg ik een eerste beeld van wat jouw behoeften en wensen zijn.

(Voor de volledigheid: mijn manier van coaching trekt zich niets aan van jouw functieniveau. Of je ondernemer, manager of CEO bent: je bent een mens in een bepaalde (zakelijke en privé-) context, dát is voor mij leidend. Ook voor de volledigheid: niets menselijks is mij vreemd. En discretie is gegarandeerd.)

Persoonlijk stappen maken die je alleen niet maakt? Bepaal je positie. Maak gang. En houd die gang vast!