Heilige huisjes in de bouw

VOLG RICK

Heilige huisjes in de bouw

Een onaantastbare waarheid: een waarheid die vaststaat, waar je niet aan mag komen. Een heilig huisje. Ooit tot stand gekomen. Maar staat het er nog terecht? En wat gebeurt er als je tegen zo’n heilig huisje schopt? Laat staan afbreekt? Welke ruimte komt dan vrij?

Heilige huisjes vind je in ieder domein: in de manier waarop vraag- en aanbodzijde met elkaar omgaan of waarop ze zelf georganiseerd zijn, in wet- en regelgeving vanuit overheden, in nut en noodzaak van bepaalde instellingen en organisaties, in de dominante kenmerken en omgangsvormen van de bouwpopulatie, enzovoorts.

Onbewuste overtuigingen houden de heilige huisjes in stand. Het voelt ongemakkelijk en verboden om erover te praten. De invloed van heilige huisjes blijkt groot en veelal een rem op innovatie. Met Heilige huisjes in de Bouw maken 30 aansprekende kopstukken uit de bouw- en vastgoedsector onbesproken belemmeringen bespreekbaar. Het effect is ruimte en lucht, waardoor innovatie beter gedijt.

Op de website heiligehuisjes.nl en via de LinkedIn-pagina worden de heilige huisjes van de kopstukken uit de bouw gepubliceerd worden via blogposts.

Spreker

Een onaantastbare waarheid: een waarheid die vaststaat, waar je niet aan mag komen. Een heilig huisje. Ooit tot stand gekomen. Maar staat het er nog terecht? Welk heilig huisje(s) willen jullie tijdens jullie event onderzoeken of zelfs afbreken?

Blogposts

Ongemakkelijke waarheden op tafel! Circa 30 kopstukken hebben mij verteld wat zij zien als heilig huisje dat de innovatie in de bouw tegengaat.